Adres:

33-122, Wierzchosławice 39a

Telefon:

14 657 57 57

Uwaga zmiana terminu – nowy termin 15 lutego godz. 19.00 (czwartek). 

Gminne Centrum Kultury w Wierzchosławicach zaprasza w czwartek 8 lutego do udziału w warsztatach „Poznaj wino – wino i sery”. To warsztaty dla osób, które rozpoczynają swoją przygodę z winem i chcą poznać tajemnice win z różnych zakątków świata, a dodatkowo poznają tajniki doboru win do różnych rodzajów serów. To już szóste spotkanie nt. win jakie jest organizowane w tym miejscu.

– Wina i sery to niezwykle interesujący mariaż niosący całe spektrum smaków i zapachów. Możliwości łączenia jest wiele. Przygotujemy deskę serów, kilka win i będziemy testować – mówi Anna Nowakowska.

W programie słów kilka na temat  odpowiedniego łączenia wina z jedzeniem, a w szczegolności z serami oraz degustacja win.

Spotkanie poprowadzi Anna Nowakowska – pasjonatka wina, kulinarnych eksperymentów i enologicznych podróży, redaktorka blogów o tematyce winnej i kulinarnej (Projekt Życie, Spotkania przy winie, Wino i kuchnia), od kilku lat współpracująca z magazynem winiarskim „Czas wina” oraz tygodnikiem „Temi”.

Zajęcia odbędą się w 15 osobowej grupie w Centrum Kultury Wsi Polskiej – 15 lutego (czwartek) od godz. 19.00 do 21.00. Do udziału w warsztatach zapraszamy miłośników wina oraz osoby z branży HoReCa. Warsztaty tylko dla osób pełnoletnich.

Czas trwania warsztatów – 2 godz.

Zapisy i szczegóły pod nr tel. 014 657 57 57 (recepcja Centrum Kultury Wsi Polskiej w Wierzchosławicach). Liczba miejsc ograniczona – decyduje kolejność zgłoszenia. Udział w warsztatach jest płatny (35 zł).

Serdecznie zapraszamy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.